Hoe Werkt Mining

Hoe werkt cryptocurrency mining?

Cryptocurrency mining is een complex en interessant proces. In plaats van dat banken geld drukken, zijn het wij die de coins maken, oftewel "minen". Een zelfregulerende economie die wij als mining-community in stand houden.

Wat is mining?

Cryptocurrency zoals Bitcoin heeft geen centrale overheid die alles reguleert, wijzelf en de algoritme doen dat zelf. Het minen van coins is het oplossen van rekenkundige formules om deze te produceren. De community zelf accepteert alleen transacties, waardoor het een veilige valuta is. Zonder miners zou het netwerk in elkaar storten. Degene die minen en investeren in electriciteit en hardware, krijgen als beloning een (stukje) valuta.

Omnia biedt de mogelijkheid om hashpower te kopen in onze datacenter en als belong bitcoins of andere valuta's daarvoor te ontvangen. Bekijk de video voor meer informatie over mining.

Hashpower en Mhash/s

De rekenkracht van hardware waarmee coins worden gevonden wordt uitgedrukt in Mhash/s (Megahash per seconde). De Hashpower is dus de kracht waarmee je nieuwe coins (blocks) zal vinden. Voor Bitcoins zijn de berekeningen tegenwoordig dusdanig complex, dat het teveel stroom en hardware kost om thuis rendabel Bitcoins te minen. Een grootschalige opzet zoals Omnia dat doet, is hiervoor tegenwoordig de enige winstgevende oplossing.

Wat is de Blockchain?

De datastructuur achter het Bitcoin of Altcoin netwerk wordt de Blockchain genoemd. Te vergelijken met een grootboek. Het is een logbestand met alle gegevensmutaties, open en transparant. De blocks die worden vrijgegeven zijn chronologisch aan elkaar verbonden, wat betekent dat er vanaf het eerste uur een logboek beschikbaar is. Cryptocurrency kan daarom niet dubbel uitgegeven worden. Het bijzondere is dat eigendom van bepaalde data overgedragen kan worden (coins kopen en verkopen).

Moeilijkheidsgraad (mining difficulty)

De moeilijkheidsgraad (difficulty) van cryptocurrency mining is gemaakt om de valuta te reguleren. Het is een algoritme hoe snel nieuwe “blocks” worden gevonden. Als er te snel nieuwe bitcoins worden gevonden, dan gaat de moeilijkheidsgraad omhoog. Als het te langzaam gaat dan gaat de difficulty weer omlaag. Het algoritme zorgt ervoor dat er ongeveer elke 10 minuten een Bitcoin wordt gevonden. In de afbeelding rechts zie je hoe de benodigde Hashpower is toegenomen in vergelijking met de mining moeilijkheidsgraad.

Minen met Omnia

Omnia maakt investeren in cryptocurrency mining toegankelijk en winstgevend voor iedereen. Wij beschikken over ruimte in complete mining datacenters met hardware speciaal gemaakt voor het minen van coins, iedereen kan hier in meedoen. Zelf Bitcoins of Altcoins minen is ingewikkeld en niet altijd even rendabel vanwege de hoge hardware en elektriciteit kosten. Omnia neemt alle technische moeilijkheden weg, zodat jij eenvoudig kunt investeren in jouw favoriete digitale valuta.